ISW Scholengroep

Onze schoolgroep biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus op zes scholen in Naaldwijk, 's-Gravenzande, Poeldijk. Elk met een eigen karakter, altijd dichtbij.

Klik op een van scholen voor meer informatie.

Ons opleidingsaanbod

ISW heeft zeven locaties. Met een zeer divers aanbod op onderwijsgebied. Wil je weten op welke locatie je welk soort onderwijs kunt volgen? Wil je weten welke locatie je kunt kiezen?  Klik dan hieronder.

Praktijkonderwijs › Lwoo › Vakcollege › Mavo › Havo › Vwo - Atheneum › Vwo - Gymnasium ›

 

Dakpanklassen:

Kader/mavo › Mavo/havo › Havo/vwo ›

 

Specialisaties op ISW

Of zoek je meer informatie over de sport-, talent- of XL-klassen? Ben je geïnteresseerd in vwoCambridge, gymnasium/vwo-plus of technasium? Of ben je geïnteresseerd in een van onze andere specialisaties? Klik dan op een van de buttons hieronder.

Cambridge Engels Bèta Challenge Technasium Spaans vwoMAX Talentgroepen Voetbalklas LO als examenvak DMB academie Zorg en Welzijn Gepersonaliseerd leren Economie & Ondernemen Bouwen, Wonen & Interieur Bewegen, Sport en Maatschappij Produceren, Installeren & Energie Convenanten XL lessen Tekenen als examenvak Mavo naar havo Anglia Engels Montessori Persoonlijke aandacht Extra hulp Vwo plus Kunst en Cultuur Topsport

 
 
 

ISW Hoogeland

ISW Hoogeland is een technasiumschool en biedt mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo, Cambridge aan. Op ISW Hoogeland werk je zelfstandig, in een groep, in de klas, de mediatheek of op een leerplein. Daarnaast zijn er tal van activiteiten.

1 / 6

ISW Gasthuislaan

Op ISW Gasthuislaan bieden wij havo, atheneum(-plus) en gymnasium(-plus) aan. Er is veel aandacht voor kunst, cultuur en sport. Het atheneum-plus en het gymnasium-plus is voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging. Ook is er de mogelijkheid om op vrijwillige basis een zelfstudieprogramma Anglia te volgen.

2 / 6

ISW Irenestraat

Op ISW Irenestraat bieden wij kader/mavo, mavo en mavo/havo aan. Wij zijn een kleinschalige school gespecialiseerd in gepersonaliseerd leren met veel persoonlijke aandacht. Op onze school sta jij centraal. We sluiten zo goed mogelijk aan bij jouw mogelijkheden. Dit vind je terug in onze hele schoolcultuur. In de vakken, maar ook buiten de lessen om.

3 / 6

ISW Westland Vakcollege

Hier volg je het Vakcollege (vmbo bl en kl; óók met lwoo). Je leert vooral door veel te doen! Natuurlijk krijg je theorievakken, maar je gaat óók veel met je handen aan de slag in onze prachtige zeer goed uitgeruste vaklokalen. Wij hebben volop contacten met stagebedrijven uit de regio.

4 / 6

ISW Sweelincklaan

Op ISW Sweelincklaan kunnen leerlingen terecht voor kader/mavo, mavo, mavo/havo en Montessori mavo, havo en vwo. ISW Sweelincklaan behoort al jaren tot een van de beste mavo scholen in het land. Het is een kleinschalige school met veel persoonlijke aandacht voor de leerling.

5 / 6

ISW Lage Woerd

Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor twee soorten onderwijs: praktijkonderwijs en vakcollege met lwoo. Op onze school sta jij centraal. De klassen zijn klein. En we kijken naar je talenten en mogelijkheden. Je zit dus zeker niet altijd met je neus in de boeken! En als je extra hulp nodig hebt, kun je die hulp krijgen.

6 / 6

Meestgestelde vragen

Wat is het Westland Vakcollege?

Het Westland Vakcollege is een school waar je vooral leert door te doen. We bieden 50 % theorie en 50% praktische lessen aan.

Moet je van een Montessori basisschool komen om in te stromen op de Montessori van de Sweelincklaan?

Nee, dit is niet nodig. Het helpt wel als je van jongs af aan hebt geleerd om zelfverantwoordelijk te zijn voor je eigen leerproces. Als je ervoor open staat, kun je echter dit ook gewoon leren.

Waarom zitten de mavo/havo en vwo leerlingen door elkaar in de Montessori klas?

Je ''bent'' geen mavo of vwo, je hebt alleen andere behoeftes of werkt in een ander tempo. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen helemaal geen hinder ondervinden door in verschillende niveaus samen te werken, er is juist winst te behalen door van elkaar te leren.

Hoe kom ik aan een Chromebook en andere materialen?

Het Chromebook kopen of huren je ouder(s)/verzorger(s). In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je dan je Chromebook via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding. Wij werken helemaal via de elektronische leeromgeving hierdoor heb je weinig boeken want het lesmateriaal is digitaal.

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Is het een gezellige school?

Dat zou je eigenlijk onze leerlingen moeten vragen. Die zullen je zeker vertellen dat het gezellig is op school. We houden ook wel eens onderzoeken onder onze leerlingen. En dan krijgen we als school hoge cijfers. Wist je trouwens dat er heel veel docenten op school zijn die oud-leerling zijn? Dat zegt genoeg!

Is het een gezellige school?

Ja zeker, we zijn een heel gezellige school, met veel leuke leerlingen en docenten. We gaan op een plezierige manier met elkaar om.

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Mag ik ook opgeven bij wie ik in de klas wil op de Gasthuislaan?

Ja, dat kan. In mei ontvang je hier een mail over met daarin een link. Via deze link kan je je voorkeuren aangeven.

Wat is Cambridge Engels?

Het Cambridge Programma (in de vwoCambridge klas) bereidt je voor op het behalen van twee internationaal erkende diploma's. Het betekent voor jou dat je heel snel erg goed Engels leert spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je hebt daar nu en later veel gemak van. Kijk op Cambridge Engels voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen Montessori en regulier onderwijs?

Het grote verschil met regulier onderwijs zit in de mate van eigenaarschap van en voor je eigen leerproces. Bij Montessori ben je zelf aan zet. Je krijgt zelf veel keuzevrijheid, de ene leerling kan dit al beter dan een andere leerling. Wij houden hier rekening mee. Deze vrijheid gaat over: wat je doet (binnen duidelijk vastgestelde kaders), hoe je dat doet, met wie, waar en hoe je bewijst dat je de stof beheerst.

Is er een kamp in de eerste klas?

We noemen het kamp een 'werkweek'. We gaan drie dagen naar Oldebroek in Gelderland. De andere twee dagen doen we allerlei dingen in en om de school. De werkweek valt in de derde schoolweek.

Is er een kamp in de eerste klas?

Voor de herfstvakantie gaan we op kamp. Ook is er een introductieweek aan het begin van het schooljaar. Zo maak je kennis met de medewerkers en de andere leerlingen.

Is er een kamp in de eerste klas?

Voor de herfstvakantie gaan we op kamp. Ook is er een introductieweek aan het begin van het schooljaar. Zo maak je kennis met de medewerkers en de andere leerlingen.

Wat doe je tijdens de kennismakingsweek?

In de eerste schoolweek krijg je veel te horen over school en de vakken. Ook leer je je nieuwe klasgenoten kennen. Je krijgt een aantal gewone lessen in deze week. Ook ga je samen op pad in de buurt van school.

Wat doe je tijdens de startweek?

In de eerste schoolweek krijg je veel te horen over school en de vakken. Ook leer je je nieuwe klasgenoten kennen. Je krijgt een aantal gewone lessen in deze week. Ook zijn er extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld een zwemsportdag.

Wat is het verschil tussen Dalton en Montessori?

Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. In beide systemen heeft de leerling eigenaarschap en is er keuze. Bij Montessori is dit wat meer aanwezig. Ook gaat Montessori over je gehele persoonlijke ontwikkeling. Een Montsorrischool wil een leerling niet alleen laten leren, maar ook vormen. Bijvoorbeeld: wie ben je, welke plek neem je in de maatschappij? In een Montessorischool werken leerlingen van verschillende niveau's door elkaar.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Is er huiswerkbegeleiding op school?

Ja, de school biedt, verdeeld over meerdere periodes, 'Huiswerk onder toezicht' (Huiswerkklas (HWK)) aan. Dit is één of twee middagen naar keuze van 14.15 - 17.00 uur. Je dient je hiervoor op te geven en er zitten kosten aan verbonden. De Huiswerkklas wordt begeleid door een docent en een bovenbouwleerling. Huiswerkbegeleiding wordt op school aangeboden door een commercieel bedrijf 't Z-je op maandag en woensdagmiddag. Zij bieden intensieve begeleiding. De HWK is alleen werken aan je huiswerk in een stiltelokaal. Je mag vragen stellen aan de aanwezige docent.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Is er een gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet voor de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z'n allen!

Hebben jullie ook gymnasium?

Nee, op Hoogeland hebben wij geen gymnasium. Deze opleiding kun je alleen op ISW Gasthuislaan volgen.

Wat is 4M?

We zijn een moderne school en geven je de vrijheid zelf te kiezen voor Maatwerklessen (4M). Naast de klassikale Monolessen krijg je uit Steun- en/of Talentlessen. Je Mentor helpt je bij deze keuze. Ook zijn er Multi-lessen waar meerdere vakken samenwerken.

Wat is een Maatwerkles

In een Maatwerkles krijg je extra ondersteuning voor een vak waar je moeite mee hebt. Ook kun je werken aan het ontwikkelen van je talenten in lessen over allerlei onderwerpen zoals het leven in de Middeleeuwen, drama, presenteren, solliciteren.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

Wat is een Monoles

In een Monoles krijg je les met de hele klas van één docent in één vak.

Wat is een Multiles

Tijdens de Multilessen werken vakken samen aan één onderwerp. Denk aan de combinatie van bijvoorbeeld Biologie en Nederlands. Je doet onderzoek en daarna werk je je onderzoek uit in een verslag.

Welke niveaus zijn er in het eerste leerjaar op de Gasthuislaan?

In het eerste jaar zijn er klassen voor havo/vwo en vwo. Leerlingen met een vwo-advies kunnen kiezen voor gymnasium(-plus) of voor atheneum(-plus). Als je kiest voor plus, dan krijg je aanvullend het vak C&W (Cultuur en Wetenschap).

In welke niveauklas kom ik?

Het is vooral belangrijk welk advies de leerkracht van je basisschool je geeft, want dat advies gebruiken we om je in de juiste klas te plaatsen.

Wat is de gymnasium(-plus) of atheneum (-plus)?

Voor zowel atheneum- als gymnasium-leerlingen is het mogelijk om de vwo-plus variant te doen. Dan volg je aanvullend Cultuur en Wetenschap, een vak dat wordt vormgegeven door middel van projectlessen en keuzemodules.

Wat is Praktijkonderwijs?

De naam zegt het al: je krijgt veel vakken waar je met je handen bezig kan zijn. Je loopt ook veel stage. Eerst doe je dit binnen de school. Vanaf het vierde jaar ga je ook stage lopen bij een echt bedrijf. We bereiden je voor op een baan, een vervolgopleiding of een combinatie daarvan.

Wat is het Technasium

In tegenstelling tot eerdere jaren is apart aanmelden voor Technasium niet meer nodig. Alle mavo, havo en vwo leerlingen in klas 1 volgen het vak onderzoeken en ontwerpen. Na het eerste jaar (havo en vwo) en na het tweede jaar (mavo) kiezen de leerlingen of zij dit vak verder willen volgen. 

Bij Technasium maak je op een praktische manier kennis met techniek en technologie. Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting. 

Wat is de gymnasium/vwo-plusklas?

Vanaf september 2015 zijn wij gestart met een opleiding gymnasium, naast de al bestaande vwo-plus opleiding. In het eerste jaar zijn gymnasium en vwo-plus gecombineerd Dan heb je alle tijd om te ontdekken welk type onderwijs het beste bij jou past. Alle leerlingen krijgen in het eerste jaar Latijn, Grieks en plusuren. In de tweede klas kies je voor gymnasium of vwo-plus. Kijk in de folder voor meer informatie

Wat zijn XL-lessen?

Op ISW Sweelincklaan hebben we XL-lessen. Vind je koken of sleutelen aan fietsen leuk? Houd je van toneelspelen? Of wil je meer weten van computeranimaties? Dan kun je een paar weken lang extra les in zo'n vak krijgen. Dat noemen we een XL-les.

Topsportvriendelijk

Ben jij een talent in een sport en moet je soms deelnemen aan centrale trainingen of wedstrijden ver weg of tijdens schooltijd. Daar werken wij graag aan mee, door goede afspraken te maken aan het begin van een schooljaar. Er wordt dan, afhankelijk van het niveau waarop je sport, bekeken welke mogelijkheden we kunnen aanbieden. Topsportvriendelijk onderwijs vindt je op ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat.
› Bekijk meer vragen

Agenda

Zomervakantie

20 juli
De zomervakantie begint op maandag 20 juli.
Lees meer …

Herfstvakantie

19 oktober
De herfstvakantie begint op maandag 19 oktober
Lees meer …

Masterclass Programmeren

18 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum(-plus) en gymnasium(-plus).
Lees meer …

Masterclass Programmeren

18 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum (-plus) en gymnasium (-plus)
Lees meer …

Masterclass wiskunde - dag 1

25 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum (-plus) en gymnasium (-plus).
Lees meer …

Masterclass Chinees

09 december
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum(-plus) en gymnasium (-plus)
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

26-06 Het integraal huisvestingsplan VO Westland

Op dinsdag 23 juni jl. presenteerde Geert Millekamp, regiodirecteur ISW, het Integraal Huisvestingsplan VO Westland aan het college van B&W. Een belangrijke stap in vernieuwing van het VO onderwijs in het Westland en optimale behuizing voor de leerlingen van de toekomst.

Lees meer …

10-06 ISW feliciteert alle geslaagden!

Fleurige wimpels en streetart voor de geslaagden!

Lees meer …

03-04 Perscontact

De pers kan contact opnemen met Anne-Marie van het Erve; 06-48587919.

Lees meer …

25-03 Centrale examens geschrapt, schoolexamens leidend

In een persconferentie heeft minister Slob vanmorgen medegedeeld dat alle centrale examens in het vo(inclusief vavo) geen doorgang vinden. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. De afnameperiode voor schoolexamens is verlengd tot begin juni, zodat scholen een zorgvuldig proces kunnen inrichten. De minister heeft opgeroepen om schoolexamens zoveel mogelijk op afstand te organiseren. Indien hiervoor maatwerk nodig is, kan het PTA aangepast worden (na instemming van de PMR en melding aan de Inspectie). Er komt een uniforme zak-/slaagregeling.

Lees meer …

15-03 Sluiting scholen 16 maart tot 6 april

Vandaag (15 maart) heeft het kabinet bekend gemaakt dat scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang vanaf maandag 16 maart 2020 sluiten. De sluiting zal vooralsnog gelden tot en met 6 april 2020. Dit is een uitzonderlijke periode met veel onzekerheid. De maatregelen rond het coronavirus raken ons allen.

Lees meer …

11-03 Nieuws over Corona besmettingen

15-03-2020 Update over de situatie op Hoogeland volgt. 13-03-2020 We volgen als school de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dat betekent dat we extra aandacht besteden aan hygiëne, en dat we alert zijn op gezondheidsklachten van leerlingen en medewerkers. Ook houden we nauw contact met andere organisaties zoals de kinderopvang en organisaties die mede ons gebouw gebruiken.

Lees meer …
1 / 12

Docent Wiskunde, ISW Hoge Woerd

Gerben Vreugdenhil

Ik heb technische wiskunde gestudeerd aan de TU in Delft. Haalde binnen het jaar mijn propedeuse, maar ik miste iets. Ik wilde meer contact met mensen en schreef me in voor de lerarenopleiding op hbo-niveau. De band met leerlingen vind ik heel mooi. En ik krijg veel vrijheid om buiten de boeken te werken en andere dingen te doen. Ik ben ook actief met Easiteach, een elektronisch hulpmiddel dat de leerlingen heel erg aanspreekt."

“De manier waarop ik hier ben opgevangen was heel goed”
2 / 12

Docent Zorg en Welzijn, ISW Hoge Woerd

Laura Ammerlaan

Voor mij voelt deze school echt als een thuis. Het type leerling vind ik heel leuk. Ik houd ervan praktisch te werk te gaan, deze leerlingen ook. Ze zijn eerlijk en open. Omdat ik ook nog mentor ben, krijg je echt een band met leerlingen. De organisatie op school is goed. Ik heb zelf nog op ISW gezeten, de drempel was niet hoog. Een echt Westlandse school vind ik het, maar niet té Westlands. En we doen vernieuwende dingen.

Een Westlandse school vind ik het, maar niet té Westlands
3 / 12

Docent bouwbreed, ISW Hoge Woerd

Richard Oversloot

ISW is een school met een echte Westlandse sfeer zeg ik wel eens. Je merkt aan alles dat mensen open staan voor elkaar. Als je zelf met ideeën komt, wordt dat gewaardeerd. Ik kende de school al omdat ik er zelf ook les heb gehad. Ik vond het toen al goed georganiseerd. Met de collega's onderling is de samenwerking uitstekend. ISW geeft je alle ruimte om opleidingen te volgen en je verder te ontplooien.

ISW geeft je alle ruimte om je verder te ontplooien
4 / 12

Docent Scheikunde en Natuurkunde, ISW Gasthuislaan

Harrie Noordam

Ik ben een oud-leerling van de school. Ik werkte nog op een andere school, maar kreeg de kans op het oude nest te gaan werken. De collega's zijn oprecht in elkaar geïnteresseerd, de sfeer in de klassen is goed. Leerlingen laten blijken als ze het ergens niet mee eens zijn, maar ze zijn ook voor rede vatbaar. Ze willen graag weten wáár ze iets voor doen. Als ze die motivatie te pakken hebben, zijn ze bereid veel voor je vak te doen. Het enthousiasme stráált er dan van af.

Het enthousiasme stráált er van af!
5 / 12

Conciërge, ISW Hoge Woerd

Jaco Hanemaaijer

Ik wilde altijd al met jeugd werken. Dat heeft voor mij gewoon iets speciaals. Ik sta altijd voor ze klaar en help ze waar het nodig is. Kinderen met problemen zoeken wel eens eerder de conciërge op dan een leerkracht. De jeugd is de toekomst zeg ik altijd en daar wordt op school aan gewerkt. Zelf ben ik positief ingesteld en ik wil dit ook overbrengen op de leerlingen. Werken op ISW Hoge Woerd is iedere dag weer anders. Als team kunnen we het goed met elkaar vinden. Die samenwerking is top!

De jeugd is de toekomst
6 / 12

Teamleider, ISW Gasthuislaan

Ton van den Burg

Ik fietste er vroeger van huis vaak langs op weg naar andere scholen. Toen al had ik het idee dat ISW een leuke school zou zijn. ISW is een school met een prettige sfeer. De omgang met leerlingen is vriendelijk, ontspannen. Bezoekers vertellen mij vaak dat de rustige sfeer gewoon opvalt! Ook de sfeer met de collega's onderling vind ik goed. Ik krijg als teamleider voldoende ruimte.

Bezoekers valt de rustige sfeer gewoon op!
7 / 12

Docent maatschappijleer, ISW Hoge Woerd

Marjolein Kips

Ik heb sociologie gestudeerd, daarna toch de lerarenopleiding gedaan. Ik heb ervaring opgedaan op mijn vorige school, een Lyceum met havo/vwo in Den Haag. Dit is echt anders. Ik zie wel de charme van deze leeftijd en deze locatie. Het is veel minder afstandelijk, je bent samen aan het werk richting eindresultaat. En het Westlandse bevalt me: down to earth, geen praatjes. Ja, we hebben een leuk team. En we kunnen ook veel lachen met elkaar.

Down to earth is het Westland, geen praatjes
8 / 12

Docent tekenen en handvaardigheid, ISW Irenestraat

Stefanie Vreugdenhil

Ik heb zelf op het ISW gezeten, dus ik kende de scholengroep zelf al goed. Het leuke van een locatie als deze? Dit is een heel kleine school. Als ik door de gang loop, ken ik elke leerling bij naam. Ja, ook de sfeer onderling is heel goed, met collega's onder elkaar. We doen ook dingen die vernieuwend zijn. Voor de Kunstklas werk ik nauw samen met mijn collega van muziek.

Als ik door de gang loop ken ik iedereen bij naam
9 / 12

Groepsmentor 3e klas, ISW Lage Woerd

Wilco Noordermeer

Ik werk al 26 jaar met kinderen die moeilijk kunnen leren. Heb er bewust voor gekozen, om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Deze leerlingen hebben al te veel meegemaakt dat ze iets niet kunnen. Wij gaan met de leerlingen op zoek naar wat ze wel kunnen en graag doen. Daar nemen we alle tijd voor. Prachtig werk is het. Maar je moet geen lesboer willen zijn die denkt: ik heb het drie keer uitgelegd, nu snappen ze het wel.

Je moet geen lesboer zijn die denkt: nu snappen ze het wel
10 / 12

Docent Nederlands, wiskunde, ISW Lage Woerd

Barry Roctus

Leerlingen die extra zorg nodig hebben, boeien me al mijn hele leven. Ik vind het interessanter dan alleen maar lesgeven. Daarom overleggen we ook veel hier op school. Om die zorg te kunnen bieden, moeten we wel op één lijn zitten. En vanuit de leiding worden we heel goed begeleid. Met de teamleider heb je geregeld een gesprek. Kinderen zijn hier heel recht voor hun raap. Ze zeggen wat ze denken. Daar houd ik van.

Om goede zorg te bieden moeten we op één lijn zitten
11 / 12

Mentor en stagedocent, ISW Lage Woerd

Janneke van den Tol

Wat ik prettig vind is dat het allemaal zo laagdrempelig is. Loop je tegen een probleem aan, dan stap je zó bij je teamleider binnen: hoe denk jij erover? Er wordt hier echt naar je geluisterd. We zijn één team. Je wordt goed opgevangen. Belangrijk, want het is een specifieke doelgroep. Dat is voor mij ook de uitdaging. En dan stimuleert het dat we heel vooruitstrevend zijn. We zorgen ervoor dat speciale leerlingen alles uit zichzelf halen.

Speciale leerlingen alles uit zichzelf laten halen
12 / 12

Hoofd Administratie, ISW Hoge Woerd

Rosa Duijndam

In een ondersteunende functie bij een school als ISW ben je als een spin in het web. Ik werk voor iedereen: binnen een school heeft iedereen op zijn tijd wel eens de administratie nodig. Dat gaat heel plezierig. De sfeer hier op de locatie is goed. Ideeën over hoe je je werk en andere zaken anders of beter wilt organiseren kun je hier altijd kwijt. Het viel me meteen al op dat je je bij ISW snel thuis voelt.

Je voelt je hier snel thuis