Waardevolle ontmoetingen voor Westlanders

 | Waardevolle ontmoetingen voor Westlanders | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 16 januari 2024

In de maanden januari, februari en maart zet Restaurant Unicum Elzenhagen haar deuren open voor Westlanders die extra behoefte hebben aan verbinding en meer kleur in hun dagen. In samenwerking met Vitis Welzijn en ISW scholengroep organiseren zij maar liefst tien diners voor een geselecteerd gezelschap. Tijdens deze dineravonden krijgen de gasten de kans om samen te tafelen en te genieten van een heerlijk diner. 

Het idee ontstond vorig jaar bij Rotary Westland, waar de drie betrokken partijen elkaar wekelijks ontmoeten. Vanwege het succes van de eerste editie, gaat het initiatief op herhaling. Restaurant Unicum Elzenhagen biedt de gasten een lekkere maaltijd aan en Vitis Welzijn draagt zorg voor de uitnodigingen. Waar de vorige editie de leden van de Rotary de bediening op zich namen, zag regiodirecteur Geert Millekamp dit jaar een kans voor de leerlingen van ISW. Niet alleen de bediening is in handen van de leerlingen, maar ook zetten zij zich in de keuken in om het diner voor te bereiden. 

Geert Millekamp, regiodirecteur ISW, licht toe: “Vorig jaar heb ik zelf ervaren dat de diners een mooie manier zijn om waardevolle ontmoetingen te laten ontstaan. Ik was echt onder de indruk! Deze ervaring gun ik de leerlingen. Dit is voor hen een unieke kans om praktijkervaring op te doen én bijzondere gesprekken te voeren met de gasten.

Breng mensen in contact 

Liesbeth Koornneef, directeur van welzijnsorganisatie Vitis Welzijn, vult aan: “Leren is niet alleen ‘formeel leren’. Onderwijs gaat ook over het leven. Om menswording. Het ontwikkelen van normen en waarden, sociale en menselijke vaardigheden. Ontmoeten buiten de schoolmuren is van wezenlijk belang om te kunnen leren van, over en met elkaar.” 

“ISW is een scholenkoepel die buitenschoolse leeractiviteiten heeft geïntegreerd in haar onderwijsprogramma en dat kan ik dan ook alleen maar toejuichen”, vervolgt ze. “Voor scholieren zijn deze avonden bij Unicum een mooie kans om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Ze zetten zich in voor anderen en leren daarmee ook buiten hun eigen gezichtsveld te kijken, waardoor er een breder beeld van hun leefomgeving ontstaat. De warme interactie tussen leerlingen en gasten, die Vitis Welzijn heeft mogen uitnodigen, is gewoon geweldig om te zien!

Het initiatief schept verbinding en dat is waar het volgens Liesbeth Koornneef echt om draait. “Dat geeft het leven betekenis.”

Genieten en geluk delen met elkaar

Eddy Moerman, eigenaar Restaurant Unicum Elzenhagen, beaamt dit. “Het is belangrijk om geluk te delen en te genieten met elkaar”, zegt hij. “Eten is bij uitstek de manier om een brug te slaan tussen mensen. Het verbindt als niets anders. Hoe mooi is het dan om Westlanders in het zonnetje te zetten met een avondje samen tafelen.

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Kennismakingsdag Gasthuislaan

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Hoogeland

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Sweelincklaan

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Westland Vakcollege

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Westland Praktijkcollege

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Irenestraat

03 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda