Je kunt het aanmeldformulier digitaal invullen.
Woon je in Westland en zit je in Westland op een basisschool? Dan heb je het ISW Magazine ontvangen via de basisschool met daarin een aanmeldformulier.
Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Dan gaan wij ermee aan de slag. Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons over de definitieve plaatsing.
Op maandag 7 juli 2025 is de kennismakingsdag van ISW Gasthuislaan, ISW Hoogeland, ISW Sweelincklaan, ISW Westland Vakcollege en ISW Westland Praktijkcollege. De kennismakingsdag van ISW Irenestraat is op woensdag 9 juli 2025. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.
ISW is een interconfessionele scholengroep. Dat betekent dat we werken vanuit Christelijke (protestants en katholieke) waarden en normen. Iedereen die zich hierin kan vinden is van harte welkom op onze scholen. De belangrijkste kernwaarden zijn:
Met deze uitgangspunten helpen we je je te ontwikkelen tot volwaardige wereldburgers die een bijdrage leveren aan de samenleving. Tot volwassenen die omzien naar hun medemens en het milieu.
In totaal zitten er bijne 4.500 leerlingen op de ISW scholen.
Zit je in een dakpanklas kader/mavo en ga je naar kader? Dat kan alleen op ISW Westland Vakcollege.
Zit je in een dakpanklas mavo/havo en ga je naar de havo? Dat kan alleen op ISW Gasthuislaan of ISW Hoogeland.
Bij ISW Sweelincklaan kun je terecht voor montessorionderwijs. Na het derde leerjaar havo of vwo, stroom je door naar ISW Gasthuislaan.
Soms wissel je dus van school.
De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.
Ja, tijdens de pauzes kun je een lunch en tussendoortjes kopen in de aula.
Een enkele regel: je mag in het gebouw geen kauwgom kauwen. Ook mag je in de school geen pet dragen. Dat hoort net als veel andere zaken gewoon bij je netjes en respectvol gedragen.
Veel leerlingen komen dus in een gemengde klas, dit noemen we bij ons op school ook wel een dakpanklas.
Alle mavo, havo en vwo leerlingen in klas 1 volgen het vak onderzoeken en ontwerpen (O&O). Na het eerste jaar (havo en vwo) en na het tweede jaar (mavo) kiezen de leerlingen of zij dit vak verder willen volgen. Bij Technasium maak je op een praktische manier kennis met techniek en technologie. Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting.
Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. In beide systemen heeft de leerling eigenaarschap en is er keuze. Bij Montessori is dit wat meer aanwezig. Ook gaat Montessori over je gehele persoonlijke ontwikkeling. Een Montesorrischool wil een leerling niet alleen laten leren, maar ook vormen. Bijvoorbeeld: wie ben je, welke plek neem je in de maatschappij? In een montessorischool werken leerlingen van verschillende niveaus door elkaar.
In de eerste klassen komt dat niet voor. Natuurlijk moeten de leraren van die dag er dan wél zijn. Is er één ziek of afwezig, dan heb je meestal een 'opvanguur'. Dan krijg je gewoon les. Je hebt dus nooit 'tussenuren'. Valt er een keer een les uit aan het begin of aan het eind van de dag? Dan mag je later op school komen. Of je kunt eerder naar huis. Via de website of je Magister-app kun je altijd zien of er wijzigingen zijn voor de volgende dag.
Als het lekker weer is, gymmen we vóór de herfstvakantie en na de voorjaarsvakantie buiten. Als het heel slecht weer is heb je binnengym. In de winter gym je altijd binnen.
We streven ernaar om op onze school tussenuren zo min mogelijk voor te laten komen. Wanneer er een les uitvalt, krijg je een andere les van die dag. Ook kun je een andere leraar krijgen. In zo’n uur krijg je les of kun je alvast je huiswerk maken. Dat vertelt de docent je dan. Helaas kan het ook wel eens gebeuren dat je toch een tussenuur hebt.
Je kunt heel makkelijk zien of er lessen uitvallen of worden vervangen. Die wijzigingen staan op de site van school of in je Magister-app.
Dit verschilt per school. Kijk op de site van de school voor meer informatie. De ene school organiseert een kamp de ander introductiedagen op school. Deelname hieraan is verplicht.
In het begin helpen we je goed op gang. Als je huiswerk krijgt, dan hoor je precies wat je moet doen. Verder geeft je mentor/coach een jaar lang elke week een studieles. In die les krijg je tips en adviezen om goed te leren.
Eerst ga je naar de mentor. Maar als je nu een probleem met je mentor hebt? Dan kun je dat bespreken met de teamleider. Die kan je ook helpen bij andere vragen of problemen. Op school hebben we ook een zorgteam.
We staan niet toe dat er iemand wordt gepest op school. In de eerste klas gaan we een hele dag aan de slag met het onderwerp Mediawijsheid. Dan bespreken we alle do’s en don’t’s op social media klassikaal. Wanneer er toch nog sprake is van pestgedrag kun je daar altijd voor bij je mentor, afdelingsleider of een andere docent terecht. Samen met de 'pesters' gaan we het probleem oplossen. We willen graag dat iedereen zich in school prettig en veilig kan voelen.
Aan het eind van de eerste klas ga je meestal naar het volgende jaar. Welke klas dat wordt, hangt af van hoe goed je het hebt gedaan in de eerste klas. Het kan in enkele gevallen ook zijn dat je blijft zitten in de eerste klas, maar dat komt niet veel voor.
Kom maar op: op ISW Sweelincklaan hebben we een echte talentenjacht! Op ISW Gasthuislaan hebben we elk jaar een concert met een band. Op ISW Irenestraat hebben wij een DMB-academie. Op Hoogeland hebben we leuke activiteiten in de organisatieweken, welke na iedere toetsweek zijn. Ook is er een bandspace en een de Open Expo niet te vergeten, waar je creatief werk, zoals mode, handwerk, schilderijen, fotografie ed. kunt exposeren.
Bekijk de websites van de scholen voor meer informatie.
We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij musea. Soms doen we een project op school. Daar hoort dan wel eens een bezoek bij, bijvoorbeeld aan het Archeon, Corpus of Blijdorp. Dit verschilt per school.