ISW Sweelincklaan officieel lid Nederlandse Montessori Vereniging

 | ISW Sweelincklaan officieel lid Nederlandse Montessori Vereniging | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 24 maart 2023

Na een uitgebreid bezoek heeft de erkenningscommissie van de Nederlandse Montessori Vereniging ISW Sweelincklaan op donderdag 23 maart positief beoordeeld: De school krijgt de officiële montessori-erkenning.

Sinds augustus 2019 biedt ISW Sweelincklaan montessorionderwijs aan. De afgelopen jaren hebben de medewerkers zich ingezet om de opleiding op te zetten en verder uit te werken, om in aanmerking te komen voor het erkenningstraject van de Nederlandse Montessori Vereniging. Deze vereniging ziet erop toe dat de scholen werken volgens de gestelde criteria en hanteert hierbij kwaliteitsmiddelen rondom erkenning en certificering.

Positieve beoordeling is kroon op het vele werk

Mijke Bolsius, teamleider, heeft samen met Maaike Kramer, begeleider van de montessoristroom, een belangrijke bijdrage geleverd aan het opzetten van het montessorionderwijs. Samen met het gehele team van ISW Sweelincklaan hebben zij de afgelopen jaren hard gewerkt aan het ontwikkelen van deze nieuwe vorm van het voortgezet onderwijs binnen Westland.

De positieve beoordeling van de erkenningscommissie is een kroon op hun werk. De commissieleden hebben tijdens hun bezoek veel lessen bezocht en in panels gesproken met ouders, leerlingen, docenten en schoolleiding. “Het waren twee intensieve en spannende dagen, maar wat zijn wij trots op de lovende woorden die de commissie heeft uitgesproken. De erkenning voor de liefde en het plezier, maar ook voor de vele uren die wij de afgelopen jaren in de opzet en uitwerking hebben gestoken. De commissie was echt onder de indruk van wat zij bij ons gezien en gehoord hebben. De mate van zelfstandigheid, creativiteit en verantwoordelijkheid, zowel bij leerlingen als bij het team, werden naast de duidelijke structuur en afspraken, als krachtig gezien!”, aldus Bolsius.

Montessorionderwijs

Het voortgezet montessorionderwijs kent voor de leerlingen drie doelen:

  • Het zich kunnen ontwikkelen tot een onafhankelijke persoonlijkheid;
  • Het verwerven van bekwaamheden om in studie, werk en samenleving te kunnen functioneren;
  • Het op een verantwoordelijke wijze leren vervullen van een maatschappelijke rol.

Om deze doelen te kunnen verwezenlijken dient de school een pedagogisch klimaat te creëren waarin docenten en leerlingen elkaar vertrouwen en respecteren. Vanuit dat vertrouwen krijgen leerlingen de ruimte om te leren verantwoordelijkheid te dragen binnen zekere kaders.

Daarnaast zijn er zes essentiële karakteristieken die richtinggevend en duidelijk zichtbaar moeten zijn. De school is vrij om hier een eigen uitwerking aan te geven.

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Kennismakingsdag Gasthuislaan

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Hoogeland

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda