ISW Westland Vakcollege

Gepubliceerd op: 12 februari 2020

Per 1 augustus 2020 start ISW met een nieuwe school, het Westland Vakcollege. Dit is een school waar de vier leerjaren van het vmbo basis en kader worden gegeven volgens één methode. De leerlingen leren hier door veel te doen in de praktijk. Het onderwijs wordt op basis van maatwerk aangeboden en er valt voor de leerlingen veel te kiezen zoals activiteiten, stages en verschillende keuzevakken. Er is veel aandacht voor persoonlijke groei en de mentor wordt steeds meer een persoonlijke coach.

De nieuwe school kenmerkt zich door professionele vaklokalen, waar het vak kan worden geleerd. Daarvoor werkt de school samen met 150 bedrijven. In de onderbouw maken de leerlingen kennis met alle profielen. Daarna kiezen zij één van de vier examenprofielen voor de bovenbouw. In de bovenbouw kunnen ze ook nog extra keuzevakken kiezen buiten het examenprofiel. En dat alles met de vertrouwde kwaliteit van ISW.

 Kleinschalige opzet

De nieuwe school start aan de Hoge Woerd voor vmbo basis en kader van het Vakcollege. Op de locatie aan de Lage Woerd starten leerlingen die meer behoefte hebben aan ondersteuning. Beide locaties zijn kleinschalig van opzet. In de toekomst streeft het ISW naar één schoollocatie.

Vier profielen
Bij het Vakcollege leggen leerlingen de basis voor een carrière als vakman of vakvrouw. Leren door doen, maatwerk en coaching zijn de belangrijke pijlers van dit onderwijsconcept en deze zijn terug te vinden in alle lessen en activiteiten. Leerlingen maken in de bovenbouw een keuze voor het profiel Economie en Ondernemen (E&O), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Zorg en Welzijn (Z&W). In de professioneel ingerichte vaklokalen van het ISW Westland Vakcollege maken zij zich tal van praktische vaardigheden eigen. Met verschillende keuzevakken kunnen zij bovendien zelf accenten leggen en talenten verder ontwikkelen.

Samenwerking met bedrijven
ISW heeft een uitstekende naam opgebouwd en dat is mede te danken aan de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven in de regio. ISW Westland Vakcollege gaat met maar liefst 150 bedrijven samen werken. Deze ondernemers denken mee over het onderwijsprogramma, geven gastlessen, maken bedrijfsbezoeken mogelijk en bieden stageplaatsen. Om de doorstroming naar het MBO te bevorderen, werkt ISW ook nauw samen met MBO Westland en andere MBO-scholen.

De directie van ISW is blij met de nieuwe ontwikkeling en hoopt met deze stap leerlingen nog beter voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

 Zie ook een impressie van ons Open Huis van 5 februari 2020: https://vimeo.com/390001250

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Pasen

07 april
Het paasweekend is van 7 t/m 10 april
Lees meer …

Meivakantie

24 april
De meivakantie begint op maandag 24 april
Lees meer …

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april
Lees meer …

Hemelvaart

18 mei
Hemelvaart is op donderdag 18 en vrijdag 19 mei
Lees meer …

Pinksteren

28 mei
Pinksteren is op zondag 28 en maandag 29 mei
Lees meer …

Kennismakingsdag Westland Vakcollege

26 juni
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda