ISW viert 40 jaar Westlandse klasse. Vier het mee!

 | ISW viert 40 jaar Westlandse klasse. Vier het mee! | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 01 juni 2015

Google voor de grap eens op het jaartal 1975. Er komen woorden op als punkers, disco's, hippies en rasta's. Je ziet vrouwen in broekpakken, mannen met enorme bakkebaarden. Het is altijd leuk om terug te kijken. En waarom kiezen we daarvoor speciaal het jaar 1975? Het is in het komende schooljaar namelijk 40 jaar geleden dat in Westland werd gestart met een HAVO/VWO-richting. Westland had al een LTS, LHNO/LEAO en MAVO. Met de twee nieuwe richtingen erbij was het Westlandse aanbod in voortgezet onderwijs compleet, in 1975. Dus hoefde je daarvoor niet meer naar Den Haag of Rotterdam.

Even een korte geschiedenisles

Veel van die afkortingen van toen bestaan niet meer: LTS, LHNO/LEAO en MAVO heten nu VMBO. Het onderwijs is in veertig jaar dan ook enorm veranderd, zoals alles om ons heen. En dan hebben we het niet over nieuwe technieken als digiborden of Magister. We hebben allerlei fusies meegemaakt. Zo fuseerden er scholen en herrezen nieuwe schoolgebouwen. In 2010 ging het Westlands Vakcollege van start. En ISW werkt steeds meer samen met basisscholen en bedrijven in Westland. Zodat we leerstof aanbieden waar je na je diploma meteen mee aan de slag kunt. Alle reden om eens een vol jaar lang met elkaar te vieren wat we allemaal bereikt hebben!

Het feest kan beginnen, op maandag 29 juni

Vanaf 29 juni gaan we op allerlei manieren veel aandacht besteden aan onze 40e verjaardag. Voor de leerlingen gaan we een feestelijk schooljaar 2015-2016 in. Op 29 juni ontvangen we 's avonds op school belangrijke gasten voor een symposium over onderwijs. Zo gaan we het gehele komende schooljaar allerlei vieringen organiseren. Het wordt een jaar waarin we op gepaste wijze met alle klassen de Westlandse klasse van ISW gaan vieren!

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Meivakantie

09 mei
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Kennismakingsdag Gasthuislaan

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Hoogeland

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Sweelincklaan

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda