Inspiratiemiddagen profielwerkstuk ISW leerlingen bij Tomatoworld

 | Inspiratiemiddagen profielwerkstuk ISW leerlingen bij Tomatoworld | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 14 maart 2019

Maar liefst 300 havo en vwo leerlingen van ISW Hoogeland gaan op 11, 12 en 14 maart naar Tomatoworld voor een inspiratiemiddag voor hun profielwerkstuk. Deze inspiratiemiddagen zijn georganiseerd door ISW onderneemt -  een initiatief van ISW -  en is het startsein voor de ISW-leerlingen om een start te maken met hun profielwerkstuk welke zij volgend schooljaar moeten inleveren. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor leerlingen om hun profielwerkstuk te schrijven in samenspraak met een Westlands bedrijf of instelling.

Profielwerkstuk voor een Westlandse onderneming

 Het profielwerkstuk is een onderdeel van het examendossier van de havo- en vwo-leerlingen. Het staat symbool als een ‘meesterproef’ ter afsluiting van hun schoolcarrière. Zo laten examenleerlingen zien welke kennis, inzichten en vaardigheden zij hebben opgedaan binnen het gekozen profiel. In het kader van verbinden van het onderwijs aan het bedrijfsleven geeft ISW de leerlingen vanaf dit jaar de mogelijkheid om het profielwerkstuk in samenwerking met een Westlands bedrijf te realiseren.

Uniek schoolproject interessant voor leerling en bedrijf

Door de uitvoering van dit ‘werkstuk’ in samenwerking met een externe opdrachtgever te voltooien worden leerlingen verder op weg geholpen met hun toekomstige carrière. Door op jonge leeftijd in contact te komen met Westlandse bedrijvigheid krijgen zij een goede indruk van de praktijk en de arbeidsmogelijkheden binnen Westland. Ook voor de bedrijven is het fungeren als opdrachtgever interessant; de uitkomsten van het profielwerkstuk zijn goed bruikbaar. Daarnaast komen de bedrijven – in hun rol van opdrachtgever - in contact met mogelijk toekomstige hbo en universitair geschoolde medewerkers. Ondernemend Westland biedt tenslotte volop carrièrekansen voor de doelgroep van de toekomst.

Programma

De leerlingen starten met een rondleiding door Tomatoworld. Vervolgens krijgen zij een Masterclass aangeboden waarin WUR-studenten aan de leerlingen uitleggen op welke wijze zij een onderzoeksvraag voor het profielwerkstuk moeten formuleren. Aansluitend worden ze middels praktijkcasussen geënthousiasmeerd om het profielwerkstuk voor een Westlands bedrijf te voltooien. 

ISW Onderneemt

ISW onderneemt organiseert deze inspiratiemiddagen in samenwerking met Tomatoworld. Beiden hebben als doelstelling de verbinding tussen onderwijs en het Westlandse bedrijfsleven te verstevigen. Externe opdrachten in de vorm van een profielwerkstuk bij Westlandse organisaties sluit hierbij perfect aan. 

IMG-1770.jpg Inspiratiemiddag1.jpg Inspiratiemiddag2.jpg Inspiratiemiddag3.jpg Inspiratiemiddag4.jpg
 

 


‹ Terug naar overzicht

Agenda 2017

Zomervakantie

25 augustus
De zomervakantie begint op maandag 22 juli 2019
Lees meer …

Herfstvakantie

21 oktober
De herfstvakantie begint op maandag 21 oktober.
Lees meer …

Masterclass Programmeren

20 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met gymnasium en VWO-plus.
Lees meer …

Masterclass Wiskunde (deel 1)

27 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met gymnasium en VWO-plus.
Lees meer …

Masterclass Chinees

11 december
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met gymnasium en VWO-plus.
Lees meer …

Kerstvakantie

23 december
De kerstvakantie begint op maandag 23 december 2019.
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda