Gezonde school

Gepubliceerd op: 04 december 2019

Wat willen we graag?
De leerlingen op onze school meer bewust maken van gezonde voeding. Samen met het Voedingscentrum zijn we een “werkgroep gezonde schoolkantine” opgestart.
Met behulp van een adviesrapport (volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines) van een schoolkantine brigadier van het Voedingscentrum hebben we onze kantine uitgebreid met verantwoorde snacks en broodjes. Dus naast onze witte broodjes zijn nu ook bruine broodjes te bestellen.
In het kader van duurzaamheid zijn we ook anders gaan werken. De leerlingen bestellen hun gezonde broodjes in de kleine pauze en deze liggen in de grote pauze klaar voor hun klaar. Op deze wijze houden we geen voedingsartikelen over en kunnen we verspilling tegengaan.
We hebben het assortiment uitgebreid met popchips, popcorn en repen zoals Rocky Rice, Nakd,b’tween in verschillende smaken. Bananen, appels en krentenbollen zijn nu ook te koop.
Alle frisdrank is nu zero sugar en we hebben crystal clear/water te koop.
Met al deze goede veranderingen hopen wij dit schooljaar nog onze eerste zilveren schaal in ontvangst te mogen nemen. Ons streven is wel om in de toekomst constant het assortiment te verbeteren.
Wilt u meer weten over het progamma de Gezonde Schoolkantine? Dan is dit de website
https://gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl/nl.aspx

‹ Terug naar overzicht