Aanmelden 2024-2025 gesloten

De aanmeldperiode is gesloten en het is niet meer mogelijk om uw zoon of dochter via de website in te schrijven bij ISW. Wilt u hem of haar aanmelden voor één van onze scholen? Neem dan contact op met de betreffende locatie. De toelatingscoördinatoren van de scholen kunnen u laten weten of het mogelijk is om uw zoon of dochter aan te melden. 

Aanmelden 2024-2025 gesloten

Aanmeldprocedure

Vanaf 25 maart kunnen ouder(s)/verzorger(s) hun zoon of dochter aanmelden bij ISW. Hiervoor vragen wij een digitaal aanmeldformulier in te vullen. U dient de volgende stappen te nemen:

 1. Ga naar het aanmeldformulier op onze website en laat uw e-mailadres achter. Het is belangrijk dat u toegang heeft tot deze mailbox, we sturen de bevestiging van aanmelding en plaatsing naar dit mailadres.
 2. U ontvangt op het opgegeven mailadres een code, welke u nodig heeft om de aanmelding te starten of om op een later moment af te maken. 
 3. Op het aanmeldformulier vult de gegevens van de leerling en de persoonlijke gegevens van de ouder(s)/verzorger(s).
 4. Op het aanmeldformulier maakt u een keuze voor welke ISW-locatie u de leerling wilt aanmelden en voor welk niveau. Let op: De gekozen locatie en niveau dienen passend te zijn bij het definitieve advies van de basisschool.
 5. U maakt een foto of scan van het formulier met de unieke code die u ontvangt van de basisschool. Deze foto of scan voegt u bij het formulier. 
 6. Nadat u een digitale handtekening heeft geplaatst, kunt u het formulier verzenden. 
 7. U ontvangt direct een ontvangstbevestiging (per e-mail) wanneer wij de aanmelding in goede orde hebben ontvangen.

Plaatsing van de leerling

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen wij deze in behandeling. Op de betreffende ISW-locatie* wordt het dossier van de leerling zorgvuldig gelezen en de klasindeling gemaakt. Op 15 mei verstuurt ISW aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling een bericht over de plaatsing van de leerling. Tot slot vindt in de maanden april, mei en juni de warme overdracht plaats met de basisscholen.

We kijken ernaar uit de leerlingen bij ISW te verwelkomen!

Het kan in een enkel geval voorkomen dat wij de leerling niet kunnen plaatsen op de school van je keuze. Dan nemen wij contact met u op. Onze toelatingsprocedures en schoolondersteuningsprofiel zijn van toepassing op alle aanmeldingen. Deze vindt u op deze pagina.

Indien het in verband met de capaciteit van de locatie niet mogelijk is om alle aanmeldingen te plaatsen, kan het zijn dat de leerling, in overleg met ouder(s)/verzorger(s), op een andere locatie geplaatst wordt. Ook dan nemen wij contact met u op. Gelukkig is onze ervaring dat dit voorgaande jaren niet aan de orde is geweest.

Aanmelden praktijkonderwijs

Het vraagt meer tijd om de dossiers te lezen van de pro-leerlingen en hen te kunnen plaatsen bij ISW. Wilt u uw zoon of dochter aanmelden bij ISW Westland Praktijkcollege, vragen u tijdig contact op te nemen met de leerkracht van de basisschool. Heeft u vragen over het aanmeldproces of wilt u meer weten over het ISW Westland Praktijkcollege? Neemt u dan gerust contact op met de mw. M. van Westenbrugge, toelatingscoördinator van ISW Westland Praktijkcollege, via 0174-615310.

Aanmelden praktijkonderwijs
Hulp bij aanmelden

Hulp bij aanmelden

Op elke ISW-school bieden wij ouder(s)/verzorger(s) hulp bij het aanmelden. Op onderstaande momenten kunnen zij op onze scholen terecht om samen met een medewerker van ISW de leerling aan te melden:

 • ISW Westland Praktijkcollege - 25, 26 en 27 maart - 12.00 tot 17.00 uur
 • ISW Irenestraat - Maandag 25 maart - 14.00 tot 16.00 uur
 • ISW Gasthuislaan - Dinsdag 26 maart - 8.30 tot 10.00 uur 
 • ISW Sweelincklaan - Dinsdag 26 maart - 13.00 tot 16.00 uur
 • ISW Westland Vakcollege - 25, 26 en 27 maart - 15.30 tot 16.30 uur
 • ISW Hoogeland - Woensdag 27 maart - 13.00 tot 16.30 uur 

Vergeet u niet om het formulier met de unieke code mee te nemen?

Heeft u andere vragen? Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op via [email protected] of bel naar 0174-621855.

Neem contact op ›

Toelatingsprocedures en ondersteuningsprofielen

Om toegelaten te worden tot een mavo-, havo- of vwo-Cambridge groep op ISW Hoogeland of tot het Montessorionderwijs op ISW Sweelincklaan, heeft de leerling een positief advies van de toelatingscommissie nodig. 

In onze schoolondersteuningsprofielen beschrijven wij welke ondersteuning wij de leerlingen kunnen bieden.

Lees er hier meer over ›   

Toelatingsprocedures en ondersteuningsprofielen
Locaties ISW

Locaties ISW

ISW Westland Praktijkcollege
Praktijkonderwijs
Toelatingscoördinator: Mw. M. Westenbrugge
 
ISW Westland Vakcollege
Vmbo basis en kader  (met extra ondersteuning) - Locatie Hoge Woerd
Vmbo basis met extra ondersteuning - Locatie Lage Woerd
Toelatingscoördinatoren: Mw. D. van Neijhof en Mw. I Boogaard
 
ISW Irenestraat 
Kader/mavo - mavo - mavo/havo | Gepersonaliseerd leren
Toelatingscoördinator: Mw. C. Brabander
 
ISW Sweelincklaan
Kader/mavo - mavo - mavo/havo en Montessori: mavo, havo en vwo
Toelatingscoördinator: Dhr. A. Eberwijn
 
ISW Hoogeland 
Mavo - mavo/havo - havo/vwo - vwo | Cambridge Engels | Bèta Challenge | vwoMAX
Toelatingscoördinator:  Mw. A. Bekkers Gonçalves
 
ISW Gasthuislaan
Havo - atheneum(-plus) - gymnasium(-plus)
Toelatingscoördinator:  Mw. D. van der Meer