ISW Scholengroep

Onze school biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus op zeven locaties in Naaldwijk, 's-Gravenzande, Monster en Poeldijk.
Elk met een eigen karakter, altijd dichtbij.

Mijn kind aanmelden Waar moet u allemaal aan denken?
Scroll naar beneden

Ons opleidingsaanbod

ISW heeft zeven locaties. Met een zeer divers aanbod op onderwijsgebied. Wil je weten op welke locatie je welk soort onderwijs kunt volgen? Wil je weten welke locatie je kunt kiezen?  Klik dan hieronder.

Praktijkonderwijs › LWOO › Vakcollege › MAVO ›  HAVO › VWO ›

Specialisaties op het ISW

Of zoek je meer informatie over de sport-, talent- of XL-klassen? Ben je geïnteresseerd in vwoCambridge, gymnasium/vwo-plus of technasium?Of ben je geïnteresseerd in een van onze andere specialicaties klik dan op een van de buttons hieronder.

Topsport Cambridge Engels Kunst & Cultuur Gymnasium/vwo-plus Talentgroepen MAVO Danstheaterklas Bewegen, Sport & MaatschappijTechnasiumXL lessenTekenen als examenvak 

ISW Hoogeland

Op deze locatie bieden wij mavo, mavo/havo, havo/vwo, vwo, Cambridge Engels en Technasium aan

1 / 6

ISW Gasthuislaan/Madeweg

Op deze locatie bieden wij havo/vwo en gymnasium/vwo-plus aan

2 / 6

ISW Irenestraat

Op deze locatie bieden wij Vakcollege, mavo en mavo/havo aan.

3 / 6

ISW Hoge Woerd

Op deze locatie bieden wij Vakcollege bovenbouw aan

4 / 6

ISW Sweelincklaan

Op deze locatie bieden wij vakcollege, mavo en mavo/havo aan

5 / 6

ISW Lage Woerd

Op deze locatie bieden wij praktijdonderwijs, vakcollege met en zonder lwoo aan

6 / 6

Meestgestelde vragen

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

In welke niveauklas kom ik?

Het is vooral belangrijk welk advies de leerkracht van je basisschool je geeft.

Wat is Cambridge Engels?

Het Cambridge Programma (in de vwoCambridge klas) bereidt je voor op het behalen van twee internationaal erkende diploma’s. Het betekent voor jou dat je heel snel erg goed Engels leert spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je hebt daar nu en later veel gemak van. Ga naar www.isw.info/hoogeland en klik op Cambridge Engels

Wat is het Technasium

Bij Technasium (in de havo/vwo technasium-klas) maak je op een praktische manier kennis met techniek en technologie. Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting. Naast extra lessen Onderzoek & Ontwerpen (O&O) zijn excursies, bedrijfsbezoeken en het geven van presentaties onderdeel van het programma. Je werkt per jaar aan vier projecten waarvan echte bedrijven de opdrachtgevers zijn.

Wat is de gymnasium/vwo-plusklas?

Vanaf september 2015 zijn wij gestart met een opleiding gymnasium, naast de al bestaande vwo-plus opleiding. In het eerste jaar zijn gymnasium en vwo-plus gecombineerd Dan heb je alle tijd om te ontdekken welk type onderwijs het beste bij jou past. Alle leerlingen krijgen in het eerste jaar Latijn, Grieks en plusuren. In de tweede klas kies je voor gymnasium of vwo-plus. Kijk in de folder voor meer informatie

Wat zijn XL-lessen?

Op ISW Sweelincklaan hebben we XL-lessen. Vind je koken of sleutelen aan fietsen leuk? Houd je van toneelspelen? Of wil je meer weten van computeranimaties? Dan kun je een paar weken lang extra les in zo'n vak krijgen. Dat noemen we een XL-les.

Topsportvriendelijk

Ben jij een talent in een sport en moet je soms deelnemen aan centrale trainingen of wedstrijden ver weg of tijdens schooltijd. Daar werken wij graag aan mee, door goede afspraken te maken aan het begin van een schooljaar. Er wordt dan, afhankelijk van het niveau waarop je sport, bekeken welke mogelijkheden we kunnen aanbieden. Topsportvriendelijk onderwijs vindt je op ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat.
› Bekijk meer vragen

Agenda 2015

Zomervakantie

13 juli
De zomervakantie begint op maandag 13 juli
Lees meer …

Herfstvakantie

19 oktober
Begint op maandag 19 oktober
Lees meer …

Kerstvakantie

21 december

Voorjaarsvakantie

22 februari

Meivakantie

25 april

Pinksteren

16 mei
› Bekijk volledige agenda
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

30-06 Scholengroep ISW houdt symposium: ‘Er gaat hoe dan ook veel veranderen.’

Zo’n 200 bezoekers uit het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties namen op maandag 29 juni deel aan het symposium van de Interconfessionele Scholengroep Westland ISW. Dat symposium stond in het teken van de 40e verjaardag van het volledig voortgezet onderwijs in Westland.

Lees meer …

01-06 ISW viert 40 jaar Westlandse klasse. Vier het mee!

Vanaf 29 juni gaan we op allerlei manieren veel aandacht besteden aan onze 40e verjaardag. Voor de leerlingen gaan we een feestelijk schooljaar 2015-2016 in.

Lees meer …

22-01 Passend onderwijs

De invoering Wet passend onderwijs betekent dat scholen een zorgplicht hebben voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften.

Lees meer …

17-11 Aanmelden voor schooljaar 2015 -2016

Wilt u informatie over het aanmelden voor schooljaar 2015 - 2016. Ga dan naar het linkermenu en klik op Algemene informatie > groep 8. Daar vindt u de data voor onze informatieavonden, open huizen en nog veel meer informatie.

Lees meer …

17-11 Aanmeldingsformulier

Aanmelden voor het schooljaar 2015/2016 kan tot de volgende data: • 18 februari 2015 voor pro en lwoo • 4 maart 2015 voor vakcollege (vmbo), mavo, havo en vwo

Lees meer …

17-11 Open huis 2015

Tijdens ons Open Huis is het mogelijk om samen met je ouders op één of meerdere locaties de sfeer te komen proeven! Je kunt rondlopen in het gebouw, lokalen en andere ruimtes. Daarnaast geven docenten en leerlingen je informatie en beantwoorden zij jouw v

Lees meer …
1 / 6

Docent Zorg en Welzijn, ISW Hoge Woerd

Laura Ammerlaan

Voor mij voelt deze school echt als een thuis. Het type leerling vind ik heel leuk. Ik houd ervan praktisch te werk te gaan, deze leerlingen ook. Ze zijn eerlijk en open. Omdat ik ook nog mentor ben, krijg je echt een band met leerlingen. De organisatie op school is goed. Ik heb zelf nog op ISW gezeten, de drempel was niet hoog. Een echt Westlandse school vind ik het, maar niet té Westlands. En we doen vernieuwende dingen. Sinds kort werken we voor de lessen kinderopvang met een elektronische baby, met een chip erin. Dat maakt het onderwijs nét even echter.

Een Westlandse school vind ik het, maar niet té Westlands
2 / 6

Teamleider, ISW Hoge Woerd

Anko Goudswaard

Ik ben begonnen als docent LO. Sinds augustus 2005 ben ik teamleider LWOO/LWT. In die rol ben ik onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkelingen op onderwijskundig gebied en de teamontwikkeling. Het team waar we mee werken zet altijd het belang van de leerlingen voorop. Ja, we krijgen hier de ruimte om nieuwe dingen in gang te zetten. ISW stimuleert medewerkers ook zelf om zich te ontwikkelen. Er is veel collegialiteit tussen de medewerkers, iedereen helpt elkaar, het is gezellig. Ik voel me echt thuis in deze sfeer. Ook het contact met leerlingen ervaar ik als bijzonder. Daar geniet ik elke dag van.

Het team stelt het belang van de leerling altijd voorop
3 / 6

Docent bouwbreed, ISW Hoge Woerd

Richard Oversloot

ISW is een school met een echte Westlandse sfeer zeg ik wel eens. Je merkt aan alles dat mensen open staan voor elkaar. Als je zelf met ideeën komt, wordt dat gewaardeerd. Ik sta nu voor het tweede jaar voor de klas, kwam uit de bouw. Ik wilde wat anders gaan doen en kende de school al omdat ik er zelf ook les heb gehad. Ik vond het toen al goed georganiseerd. Met de collega's onderling is de samenwerking uitstekend. Ik ben nu bezig met het behalen van mijn lesbevoegdheid aan de Hogeschool Rotterdam. ISW geeft je alle ruimte om opleidingen te volgen en je verder te ontplooien.

ISW geeft je alle ruimte om je verder te ontplooien
4 / 6

Docent Scheikunde en Natuurkunde, ISW Gasthuislaan

Harrie Noordam

Ik ben een oud-leerling van de school. Ik werkte nog op een andere school, maar kreeg de kans op het oude nest te gaan werken. Prima school. De collega's zijn oprecht in elkaar geïnteresseerd, de sfeer in de klassen is goed. Leerlingen laten blijken als ze het ergens niet mee eens zijn, maar ze zijn ook voor rede vatbaar. Ze willen graag weten wáár ze iets voor doen. Als ze die motivatie te pakken hebben, zijn ze bereid veel voor je vak te doen. Het enthousiasme stráált er dan van af. Leerlingen zijn ook goed te corrigeren. Ik ken maar één andere school van binnen, maar ik weet dat je dat niet overal meer vindt.

Het enthousiasme stráált er van af!
5 / 6

Conciërge, ISW Hoge Woerd

Jaco Hanemaaijer

Ik wilde altijd al met jeugd werken. Dat heeft voor mij gewoon iets speciaals. Ik sta altijd voor ze klaar en help ze waar het nodig is. Kinderen met problemen zoeken wel eens eerder de conciërge op dan een leerkracht. De jeugd is de toekomst zeg ik altijd en daar wordt op school aan gewerkt. Zelf ben ik positief ingesteld en ik wil dit ook overbrengen op de leerlingen. Werken op ISW Hoge Woerd is iedere dag weer anders. Als team kunnen we het goed met elkaar vinden. Die samenwerking is top!

De jeugd is de toekomst
6 / 6

Docent Engels, zorgcoördinator, sova-trainer en autismecoach, ISW Hoge Woerd

Esther van Reeven

Ik zit hier alweer tien jaar. De doelgroep van deze locatie spreekt mij aan. Om vmbo'ers les te kunnen geven, moet je van ze houden. Kennisoverdracht komt daarna wel. Ik krijg alle ruimte en ondersteuning bij mijn eigen ontwikkeling. Toen ik aangaf toe te zijn aan de volgende stap, kwam de leiding al aan met die functie van zorgcoördinator. Daar wordt bij ISW goed naar gekeken. We doen veel aan de individuele begeleiding van kinderen: wat heeft een kind nodig en hoe realiseren we dat met z'n allen? We zijn een voorloper zijn op het gebied van leerlingbegeleiding. Iedere week zitten mentoren en teamleiders met elkaar aan tafel om alles wat opvalt te bespreken.

Wij zijn voorloper op het gebied van leerlingbegeleiding