Docent Duits, 0,40 fte (2e graad)

Met ingang van het nieuwe jaar 2021

ISW Sweelincklaan is een school voor voortgezet onderwijs voor mavo, mavo/havo (brugklas) en de onderbouw Montessori mavo-havo-vwo. Deze locatie behoort al jaren tot één van de beste mavo-scholen in het land. Het is een kleinschalige school (550 leerlingen) met veel persoonlijke aandacht voor de leerling. Wij bieden een plezierige werkomgeving met een duidelijke organisatie, leuke leerlingen en fijne collega’s.

Voor onze school zijn wij per het nieuwe jaar 2021 op zoek naar een docent Duits.

 • Het verzorgen van lessen Duits in de onderbouw (montessoristroom klas 1 en mavo klas 2). 
 • Het begeleiden van leerlingen
 • Het verlenen van ondersteuning bij organisatorische en begeleidingsactiviteiten
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs

Profiel Sweelincklaan (deels specifiek Montessori)

Docenten op ISW Sweelincklaan willen meer met hun leerlingen bereiken dan alleen het behalen van het einddiploma. Zij willen, naast het verzorgen van een toekomstgericht en samenhangend didactisch repertoire, hun leerlingen begeleiden bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid, waaronder brede montessoridoelen als zelfstandigheid, creativiteit, maatschappelijke betrokkenheid vallen.

Om deze brede  doelen te kunnen verwezenlijken dient de docent:

 • een pedagogisch klimaat te creëren, waarin leerlingen elkaar vertrouwen en respecteren. Vanuit dat vertrouwen krijgen leerlingen de vrijheid om te leren verantwoordelijkheid te dragen binnen duidelijke, door de docent bewaakte kaders. Dit vraagt om betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid. De docent is pedagoog, didacticus en coach tegelijk. Hij vertelt niet wat je moet zien, maar wel waar je kunt kijken.
 • een aantrekkelijke voorbereide omgeving te ontwerpen, die dient als uitdagende leerbron voor leerlingen, waarbij verschillen in leerbehoeftes zoveel mogelijk worden gehonoreerd.
 • voortdurende gericht te zijn op interactie en de vorming van sociale vaardigheden. Dit vraagt om een open houding en een sterk ontwikkeld empathisch vermogen.
 • te beschikken over een hoge mate van zelfreflectie en observerend vermogen. De docent is daarin een voorbeeld voor zijn/haar leerlingen. 
 • thuis te zijn in, of door scholing thuis te raken in de montessoritheorie en -praktijk.
 • sterke didactische vaardigheden te hebben, die de 5 niveaus van differentiatie en diverse manieren van evaluatie mogelijk maken.

Je komt te werken in een omgeving waarbij er een nieuwe onderwijslijn wordt geplaatst in een bestaande succesvolle school. Vanuit een samen-apart principe is Montessori opgebouwd op locatie Sweelincklaan. De mavo en Montessori werken vanuit eenzelfde onderlegger waarbij aandacht, top school/top resultaat, wereldburgerschap, vooruitstrevend onderwijs en een vertrouwde en gezonde omgeving voorop staan. Dit zorgt voor een dynamische omgeving waarbij een proactieve houding en denken in win-win noodzakelijke eigenschappen zijn.

Arbeidsvoorwaarden

 • 10 uur les per week bij een aanstelling van 0,40 fte
 • Indiensttreding per 4 januari 2021
 • Dit betreft een LB functie (max. LB € 4.186,--  per maand bij een volledige betrekking).

Meer informatie

Voor aanvullende informatie kunt u per mail contact opnemen met de adjunct-directeur Jump Koch, e-mailadres kch@isw.info of telefonisch via (0174) 41 44 00.

Solliciteren

Indien u geïnteresseerd bent in deze functie, verzoeken wij u te reageren. Wil je solliciteren? Dat kan via dit formulier of via e-mail adir@isw.info of schriftelijk. Stuur je sollicitatiebrief met CV naar:

ISW Sweelincklaan
T.a.v. Mijke Bolsius
Sweelincklaan 1
2692 BA ‘s-Gravenzande