Business Klas

Ondernemend leren – brug naar de toekomst

Stel, je woont in een van de meest ondernemende regio’s van Nederland en je gaat daar naar school. Ben jij benieuwd hoe bedrijven (in deze regio) hun geld verdienen? En zie jij misschien een toekomst als ondernemer wel zitten?  

Komend schooljaar starten we met ons eerste jaar Sweelincklaan Business Klas (SBK). In de SBK leren we onze leerlingen op een ondernemende manier in het leven te staan. Aan het eind van de vierjarige opleiding heb jij als Business Klas leerling niet alleen het officiële mavo-diploma, maar je ontvangt ook een Business Klas certificaat. Dit extra diploma heeft niet alleen meerwaarde voor jezelf, maar geeft ook uitstekende kansen in het vervolgonderwijs en later ook in het bedrijfsleven.

Wat ga je doen in de SBK?

In het reguliere mavo-programma proberen we je in de lessen bij alle vakken, daar waar mogelijk, met een ‘ondernemende bril’ te laten kijken. Daarnaast krijg je in klas 1, 2 en 3 een extra uur dat gebruikt wordt voor projecten, gastlessen door (meestal) managers uit het bedrijfsleven, excursies, bedrijfsbezoeken en je eigen ondernemende activiteiten. Je leert om samen te werken met anderen en initiatief te nemen. In de bovenbouw maak je een profielwerkstuk en je verzamelt punten voor je certificaat door het volgen van modules. Op die manier werk je aan vaardigheden waar je de rest van je leven veel voordeel van kunt hebben.

Goed om te weten

  • Bij je aanmelding wordt gekeken of je echt gemotiveerd bent voor deze opleiding
  • Heb jij een mavo-advies van de basisschool?
  • Ben je bereid om hard te werken, veel initiatief te nemen, durf te tonen?
  • Deelname aan de SBK kost je ouders € 100,- per jaar als tegemoetkoming voor de extra kosten        

Bezoek het open huis!

Ben je nieuwsgierig naar ons ondernemende programma? Je ouders zijn welkom op de ouderinformatieavond op woensdag 18 januari 2017 van 19.00 – 21.00 uur. We zien jou mét je ouders graag in ons open huis van ISW Sweelincklaan  31 januari 2017 van 19.00 tot 21.00 uur.

Je krijgt dan antwoord op al je vragen. Tot 31 januari 2017!

Business Klas