Open huis 2018

Nieuwsgierig geworden? Tijdens ons Open Huis kun je samen met je ouders/verzorgers op een of meerdere locaties de sfeer komen proeven! Je kunt rondlopen in de lokalen, de kantine en andere ruimtes. Docenten beantwoorden jouw vragen en leerlingen vertellen je hoe het er nu echt bij ons aan toegaat. Zo helpen wij je graag om de juiste school te kiezen.

Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

Als het weer het toelaat wilt u dan zoveel mogelijk op de fiets komen?

Open huis 2018
Informatieavonden voor ouders

Informatieavonden voor ouders

 

Op alle locaties organiseren wij een informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8. Zij kunnen tijdens deze avond bij de verschillende informatie-stands vragen stellen over bijvoorbeeld het onderwijs, de extra zorg die wij bieden, profielen, sport en onze speciale klassen. Deze avond is dus niet bedoeld voor leerlingen.

 

Oriëntatiemiddagen

Oriëntatiemiddagen

Op maandag 15, dinsdag 16 en donderdag 18 januari zijn de oriëntatiemiddagen bij ons op school. Op deze middag zijn de leerlingen uit groep 8 van harte welkom om bij ons op school te komen kijken en een aantal korte lesjes te volgen. U kunt zich voor deze middagen niet zelf inschrijven.

De inschrijving voor deze middagen kan alleen via de basisschool waar de leerling op school zit. 

Hoe en wanneer inschrijven

U kunt uw zoon of dochter bij ons aanmelden via het aanmeldingsformulier 2018-2019. U kunt het formulier digitaal invullen, daarna kunt u het uitprinten en ondertekenen. Naast het aanmeldingsformulier hebben wij van u onderstaande documenten nodig:

  • het originele adviesformulier van de basisschool (Onderwijs Transparant-formulier waarop de unieke code staat)
  • het onderwijskundig rapport - Alleen indien de basisschool geen gebruik maakt van Onderwijs Transparant
  • voor zover van toepassing: diagnoseverklaring zoals bijvoorbeeld dyslexie.              

U kunt uw formulier mailen naar rtd@isw.info of opsturen naar:

ISW Algemene Directie
T.a.v. mevr. E. Raateland
Postbus 180
2670 AD  Naaldwijk

Aanmelden voor het schooljaar 2018/2019 kan tot:

  • 14 februari 2018 voor pro en lwoo
  • 7 maart 2018 voor vakcollege, mavo, havo en vwo

Aanmeldformulier 2018-2019

Aanmeldformulier 2018/2019 - Het formulier kan digitaal ingevuld worden. Daarna kunt u het uitprinten en ondertekenen.
Het formulier is opgeslagen als pdf-bestand, welke u kunt openen met Adobe Reader. Dit programma kunt u gratis downloaden bij Adobe.

Aanmelden voor het schooljaar 2018/2019 kan tot:

  • 14 februari 2018 voor pro en lwoo
  • 7 maart 2018 voor vakcollege, mavo, havo en vwo

Extra informatie Technasium:

Aanmelden voor Technasium is niet meer nodig. Alle mavo, havo en vwo leerlingen in klas 1 volgen het vak onderzoeken en ontwerpen. Na het eerste jaar (havo en vwo) en na het tweede jaar (mavo) kiezen de leerlingen of zij dit vak verder willen volgen.

Extra informatie Gymnasium/vwo-plus:

Voor toelating in de gymnasium/vwo-plus klas heb je een enkelvoudig vwo-advies nodig. Geef dan wel op het aanmeldingsformulier aan dat je naar de gymnasium/vwo-plus klas wil. Er is geen selectieprocedure meer voor deze klas, een enkelvoudig vwo-advies is voldoende. We adviseren je dan wel om je in te schrijven voor de masterclasses waar je kennis kunt maken met gymnasium en VWO-plus (link). Data masterclass: 

Aanmeldformulier 2018-2019
Plaatsingsbeleid

Plaatsingsbeleid

ISW heeft zes locaties en een dependance verspreid over het Westland. Traditiegetrouw kiezen velen van u (ouders/leerlingen) voor een locatie in de directe omgeving van de woonkern of basisschool. Maar misschien heeft u ook wel andere specifieke wensen voor uw zoon of dochter. ISW wil u daarbij zoveel mogelijk tegemoet komen. Dat doen we door op het inschrijfformulier een eerste en een tweede keuze op te nemen. U kunt die beide invullen en zo optimaal uw wensen aan de school voorleggen.

  • Als de eerste keuze een school is die in of het dichtst bij de woonplaats is, dan hoeft de leerling geen motivatie en geen tweede keuze in te vullen. De leerling wordt automatisch geplaatst.
  • Als de eerste keuze een school is die niet in of het dichtst bij de woonplaats is, dan moet de leerling een motivatie schrijven. En ook een tweede keuze invullen.

De tweede keuze is van belang omdat niet alle eerste keuzes gehonoreerd kunnen worden. Door de grote instroom van leerlingen op sommige locaties, kan het noodzakelijk zijn dat ISW leerlingen plaatst op een andere locatie. ISW wil de veiligheid van de leerlingen garanderen en de kwaliteit blijven bieden die u van ons gewend bent. Overigens is in het verleden minder dan 1% op een andere locatie ingeschreven dan was aangevraagd, dus er is veel mogelijk. Toch willen we graag duidelijk en eerlijk zijn over de beperkingen die spelen.

Klik hier voor ons plaatsingsbeleid.

Folder voor groep 8

In deze folder vindt u in het kort beschreven wat elke school te bieden heeft . Klik op de folder om deze te openen.