Het nieuws van ISW

06-12 Benoeming waarnemend regiodirecteur ISW

Het College van Bestuur heeft besloten tijdelijk een waarnemend regiodirecteur te benoemen in de persoon van Rob de Haan.

Lees meer …

09-11 Veel belangstelling voor de lezing over het puberbrein

Op humoristische wijze gaf Aletta Smits in haar presentatie gisteren verklaringen hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij – normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid – daarmee om kunnen gaan. Het was een hele boeiende en interessante avond.

Lees meer …

27-09 Geslaagde werkweek klas 3

Vorige week donderdag kwamen de derde klassers moe, maar voldaan de bus uitgerold na een viertal dagen in de Duitse Eifel. Daar hebben ze een intensief programma afgewerkt met verschillende activiteiten, variërend van survival, dropping tot bonte casino- avond. Op facebook van ISW Irenestraat hebt u misschien al veel foto’s bewonderd. Zo niet, neemt u dan nog gerust een keer een kijkje. Ook andere activiteiten krijgen hier regelmatig de aandacht.

Lees meer …

07-09 DMB-leerlingen flyeren tijdens Open Podium Westland

Lees meer …

26-04 Koninklijke onderscheiding voor ISW-directeur Cor van Dalen

Met bijzondere trots melden de medewerkers van ISW dat het Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander heeft behaagd Cor van Dalen te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lees meer …

06-02 Introductiefilm ISW

De Interconfessionele Scholengroep Westland, ISW, biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus, verdeeld over zes locaties. Dus er is altijd een school in de buurt die bij jou past. Met een goede sfeer en ruimte om je te ontwikkelen. Want dat vinden we bij ISW belangrijk.

Lees meer …

08-12 Geef je op voor de vlog-wedstrijd van ISW

Vloggen is het helemaal! Vandaar dat ISW speciaal voor alle leerlingen de vlog-wedstrijd organiseert. Misschien word jij wel een van de nieuwe gezichten van het YouTube kanaal van ISW en jouw locatie. Dus, klaar voor de start? Geef je op en VLOG!

Lees meer …

27-10 DMB academie

Vanaf augustus 2016 zijn wij ISW Irenestraat in Poeldijk gestart met de DMB academie. DMB staat voor Dans, Muziek en Beeldend. Heb je een mavo-advies en vind je het leuk om je bezig te houden met verschillende kunstdisciplines, zoals dans en muziek en beeldend? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou. De DMB academie is een vierjarige opleiding. Je gaat vier dagen in de week naar school en op vrijdag krijg je de hele dag les in de drie kunstuitingen. Daarvoor werken wij samen met Dans Creatie een van de grootste dansscholen in de regio Westland. In het eerste jaar krijg je op vrijdag het grootste deel van de dag les in de dansstudio van Dans Creatie in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Zaterdag 19 november a.s. vindt de kennismakingsles voor leerlingen plaats, die belangstelling hebben voor de DMB Academie. De leerlingen worden dan om 16.00 uur verwacht in de dansstudio van DansCreatie in Naaldwijk (Westlandtheater de Naald). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G.J. van Straten, tel. 0174-248205 of via e-mail: [email protected]

Lees meer …

14-10 Bewustere scholieren met gepersonaliseerd leren

Na een succesvolle pilot vorig jaar, heeft ISW Irenestraat dit schooljaar gepersonaliseerd leren doorgevoerd in de brugklas mavo/havo. Vanaf 2017/2018 kunnen ook startende mavoleerlingen hiervoor kiezen. Leerlingcoördinator brugklas en vakcollege Erwin Monteny: ‘Door deze manier van leren gaan kinderen bewuster met hun onderwijs om.’ Je leerdoelen halen in je eigen tempo en op jouw manier, dat is de kern van gepersonaliseerd leren. ISW Irenestraat is sinds dit schooljaar officieel gestart met deze methode voor de mavo/havo-brugklasleerlingen. Erwin Monteny, docent geschiedenis en leerlingcoördinator brugklas en vakcollege: “Het leefde al langer binnen Lucas Onderwijs en wij hebben het als school opgepakt. We zijn in onze mavo/havo-brugklas met een pilot gestart. Die groep heeft het goed opgepakt. Nu werken we ook in de tweede klas op deze manier.”

Lees meer …

04-07 Herinnering aan een schooltijd in jubileumboek ISW

Onder grote belangstelling van betrokkenen is op vrijdag 1 juli het jubileumboek van ISW gepresenteerd.

Lees meer …

Agenda

Pasen

07 april
Het paasweekend is van 7 t/m 10 april
Lees meer …

Meivakantie

24 april
De meivakantie begint op maandag 24 april
Lees meer …

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april
Lees meer …

Hemelvaart

18 mei
Hemelvaart is op donderdag 18 en vrijdag 19 mei
Lees meer …

Pinksteren

28 mei
Pinksteren is op zondag 28 en maandag 29 mei
Lees meer …

Kennismakingsdag Sweelincklaan

26 juni
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda