Westlandse fietsen aan Oekraïense vluchtelingen uitgereikt

 | Westlandse fietsen aan  Oekraïense vluchtelingen uitgereikt | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 14 mei 2022

Meer dan 150 in Westland verblijvende Oekraïense vluchtelingen hebben zaterdag een eigen fiets gekregen. Dat gebeurde op initiatief van de Stichting Westland voor Oekraïne in samenwerking met ISW Westland Vakcollege en de drie rotaryclubs Westland, Westland Polanen en Wateringen.

De bedoeling van de actie was dat de vluchtelingen mobieler een bredere wereld krijgen dan alleen rondwandelen. De meesten verblijven in het Fletcher hotel of bij FlexHome in Naaldwijk en in vakantiepark Vlugtenburg in ’s Gravenzande.

De eerste fiets werd bij ISW Westland Vakcollege aan de Hoge Woerd aangeboden aan de jonge moeder Anastasia en haar zoontje uit Kiev. Zij zijn anderhalve maand geleden naar Westland gekomen. 

Rondje fietsen

Na de oproep van de Stichting voor Oekraïne hebben de rotaryclubs de afgelopen weken overal en nergens tweedehandsfietsen opgeduikeld. Reparatie en opknappen zijn daarna uitgevoerd door leerlingen van ISW Westland Vakcollege. Zaterdag hebben ook leden van de rotaryclubs daarbij geholpen.

De belangstelling bleek zeer groot, binnen een uur waren ze uitgedeeld. De nieuwe fietsers moesten wel eerst op het schoolplein een rondje maken op een parcours om even te wennen.

Meer fietsen welkom

Omdat niet alle vluchtelingen konden worden voorzien is via ISW Westland Vakcollege een wachtlijst aangelegd. Westlanders die nog een (vooral dames)fiets over hebben wordt gevraagd die te brengen naar ISW Westland Vakcollege aan de Hoge Woerd in Naaldwijk.

 

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Kennismakingsdag Westland Praktijkcollege

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Westland Vakcollege

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda