Technotheek Westland opent haar deuren

 | Technotheek Westland opent haar deuren | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 07 februari 2022

Op de locatie van ISW Vakcollege aan de Hoge Woerd is een inspirerende experimenteer- en leeromgeving gerealiseerd. Hier kunnen Westlandse jongeren tussen de 10 en 19 jaar spelenderwijs kennismaken met technologie en digitale geletterdheid en zich 21e-eeuwse vaardigheden eigen maken. Ook studenten, docenten en (medewerkers van) bedrijven kunnen er aan innovatieve technologie projecten werken.

De Technotheek is een plek waar jongeren worden geënthousiasmeerd voor innovatieve techniek en waar vakmensen worden opgeleid voor een arbeidsbestendige toekomst. Op deze ‘opleidingscampus’ leren zij bijvoorbeeld drones ontwerpen en programmeren, omgaan met een zorgrobot, een webshop bouwen, presenteren via een green screen en werken met een 3D-printer. 

Brede doelgroep

Technotheek Westland is mogelijk gemaakt door subsidiegelden vanuit Sterk Techniek Onderwijs Haaglanden (STOHA). Het initiatief richt zich op een brede doelgroep. Leerlingen van alle ISW-locaties gaan er gebruik van maken. Daarnaast zijn ook leerlingen van basisscholen, studenten van mbo- en hbo-opleidingen en docenten welkom om er te werken aan hun talenten, kennis en vaardigheden. De Technotheek biedt eveneens mogelijkheden aan bedrijven. Zo kunnen werknemers zich met een heftrucksimulator voorbereiden op het heftruckcertificaat. In de Technotheek worden bovendien open trainingen georganiseerd waarvoor belangstellenden zich kunnen inschrijven. 

Unieke toekomstmogelijkheden

Technologie is in Westland niet meer weg te denken. Als Westlandse scholengroep, gevestigd in deze ondernemende regio, wil ISW haar leerlingen graag bewust maken van de dynamische omgeving en van de unieke toekomstmogelijkheden die er liggen. In de Technotheek kunnen jongeren kennismaken met de volle breedte van techniek en technologie. Door de jeugd positieve ervaringen te laten opdoen met wetenschap en technologie wil ISW deze groep interesseren voor een toekomst in techniek.

‹ Terug naar overzicht