Sluiting scholen 16 maart tot 6 april

Gepubliceerd op: 15 maart 2020

Vandaag (15 maart) heeft het kabinet bekend gemaakt dat scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang vanaf maandag 16 maart 2020 sluiten. De sluiting zal vooralsnog gelden tot en met 6 april 2020. Dit is een uitzonderlijke periode met veel onzekerheid. De maatregelen rond het coronavirus raken ons allen.

Wat betekent dit voor u als ouder/verzorger?

We begrijpen dat de impact van dit besluit voor u als ouder/verzorger groot is. Ook voor de kinderen zal dit een periode zijn met minder zekerheid en houvast. Graag geven we u duidelijkheid wat de consequenties zijn van dit kabinetsbesluit voor u als ouder:

  • leerlingen en kinderen komen niet naar school/kinderdagverblijf;
  • alle kinderen blijven thuis, tenzij ouders of verzorgers werkzaam zijn in vitale beroepen en zij geen andere opvangmogelijkheid hebben. In principe worden zij opgevangen waar zij normaal ook worden opgevangen;
  • de eerste dagen zullen de scholen, zoveel als mogelijk, gebruiken om afstandsonderwijs in te richten, zodat kinderen thuis schoolwerk kunnen doen in de periode dat de scholen gesloten zijn;
  • uiteraard zijn er grote zorgen voor de leerlingen die examens moeten doen. We volgen nauwkeurig de landelijke ontwikkelingen en zullen u in de loop van de komende week informeren als er wijzigingen of aanpassingen zijn. Examenleerlingen zullen m.a.w. tot nadere informatie niet op school komen. Er zal in de komende dagen vervolginformatie komen over de vraag hoe om te gaan met het examenprogramma. Zodra er meer duidelijk is, laten we het u weten.

Afstandsonderwijs

Op schoolniveau wordt bepaald hoe het afstandsonderwijs precies wordt ingevuld. We gaan ons best doen om het afstandsonderwijs zo goed en zo snel mogelijk vorm te geven. U krijgt via uw schoolleiding nadere informatie hoe het afstandsonderwijs precies wordt ingevuld. Deze informatie wordt verspreid via de u bekende kanalen van de school.

Opvang van leerlingen

De maatschappelijk vitale sectoren zijn breder dan alleen zorg- en hulpdiensten. Ook bijvoorbeeld energie, waterbedrijven en voedselvoorziening horen hierbij. Op de website van de Rijksoverheid vindt u bij Overzicht de cruciale beroepsgroepen tijdens COVID-19 uitbraak. Heeft u een beroep in de vitale sector, meldt dit bij de administratie of frontoffice van de school. Natuurlijk blijven kinderen, ouders en personeel thuis bij milde klachten, ook als zij tot de vitale sector behoren.

Informatie

Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de website www.isw.info en berichtgeving via Magister.

Contact

Op deze website staat de meest actuele informatie over de situatie op onze school. Houd deze dus goed in de gaten. Voor algemene vragen over het coronavirus heeft het RIVM telefoonnummer 0800-1351 opengesteld. Voor specifieke vragen verwijzen wij naar de website van de school:

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Masterclass Chinees

09 december
Masterclass Chinees
Lees meer …

Kerstvakantie

21 december
De kerstvakantie begint op maandag 21 december
Lees meer …

Masterclass Gymnasium, Latijn en Grieks

06 januari
Masterclass Gymnasium
Lees meer …

Oriëntatiedag Irenestraat

11 januari
Tijdens de oriëntatiedagen zijn de leerlingen van groep 8 van harte welkom om bij ons op school te komen kijken en korte lesjes te volgen.
Lees meer …

Oriëntatiedag Gasthuislaan

11 januari
Tijdens de oriëntatiedagen zijn de leerlingen van groep 8 van harte welkom om bij ons op school te komen kijken en korte lesjes te volgen.
Lees meer …

Oriëntatiedag Westland Praktijkcollege

11 januari
Tijdens de oriëntatiedagen zijn de leerlingen van groep 8 van harte welkom om bij ons op school te komen kijken en korte lesjes te volgen.
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda