Overhandiging propositie Westland Vakcollege+ op Greenport Horti Campus

 | Overhandiging propositie Westland Vakcollege+ op Greenport Horti Campus | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 08 maart 2021

De ervaring, expertise en innovatie die Westland kenmerken, maakt het een speler van wereldformaat. Die positie wil Westland de komende jaren verder versterken. Neem de groeiende mondiale uitdagingen op voedselgebied: Westland is dé plek in de wereld om oplossingen te bedenken en te creëren. Om dit te kunnen blijven behouden en verder uit te bouwen, is een inspirerende omgeving nodig voor startups, voor onderzoek en voor het praktisch toepassen van ideeën. Daar wil het nieuwe ISW Westland Vakcollege+ graag aan bijdragen.

Op 5 maart overhandigde Geert Millekamp, regiodirecteur van ISW, de propositie voor het ISW Westland Vakcollege+ aan de heer Bert Melles, programmamanager Floragebied voor gemeente Westland. Deze propositie heeft ISW ontwikkeld als participatiesuggestie voor het Floragebied.

“Wij willen het ISW Westland Vakcollege, ISW Westland Praktijkcollege, ISW onderneemt, Westland Hotspot Techniek en het netwerk van ISW-scholen samenbrengen in één gebouw, het ISW Westland Vakcollege+. Daardoor ontstaat een plek waar ervaring, talent, kennis en uitdaging samenkomen en waar ontwikkeling centraal staat om leerlingen te laten (door) groeien. We maken als ISW al actief de verbinding met het bedrijfsleven, alumni en andere onderwijsorganisaties en zouden dit vanaf de Greenport Horti Campus nog beter kunnen inzetten. Dit alles maakt de Greenport Horti Campus de natuurlijke locatie voor ISW Westland Vakcollege+”, aldus Geert Millekamp, regiodirecteur van ISW. 

Het ISW Westland Vakcollege+ wordt door die combinatie de toeleverancier van denk-, maak- en doekracht in Westland. Op deze plek zou ISW zich actief verder in kunnen zetten op de thema’s e-health & gezonde voeding en robotisering & automatisering. Het gebouw zal in dat geval ook dienst doen als verbindingsplek om de arbeidsmarktidentiteit van leerlingen van alle ISW-scholen te ontwikkelen. Het ISW Westland Vakcollege+ zou daaraan graag verder werken vanuit de Greenport Horti Campus. Werken aan kennis die werkt.

 

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Kennismakingsdag Gasthuislaan

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …

Kennismakingsdag Hoogeland

01 juli
Leerlingen groep 8 met mentor en klasgenoten
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda