Locatiedirecteur ISW Anko Goudswaard naar Wateringse Veld College

 | Locatiedirecteur ISW Anko Goudswaard naar Wateringse Veld College | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 08 maart 2022

Twee scholen met een fijne, vertrouwde en vooruitstrevende sfeer waar leerlingen zich thuis voelen, dat zijn ISW Sweelincklaan en ISW Gasthuislaan. Het zijn de scholen waar locatiedirecteur Anko Goudswaard met zijn collega’s de afgelopen vijf jaar verder heeft gebouwd. Hij werkte aan onder andere een optimaal schoolklimaat, de verdere ontwikkeling van innovatieve onderwijsprogramma’s en introduceerde het montessori op het vo in Westland. 

‘Deze stap zet ik met vertrouwen, omdat zowel ISW Gasthuislaan als ISW Sweelincklaan twee kerngezonde scholen zijn waar kwalitatief goed onderwijs geboden wordt, de leerlingaantallen op orde zijn, uitdagend onderwijs wordt gegeven en waar rust en regelmaat heerst. Daar hebben we ons met de teams afgelopen jaren voor ingezet en we hebben met trots dit resultaat bereikt’, aldus Goudswaard over de scholen waarvan hij als locatiedirecteur afscheid neemt. 

Bouwen aan een mooie, succesvolle school

De overstap doet hem veel, vooral omdat beide scholen hem voelen als een warme jas met een betrokken, hecht team, waarin echt wordt samengewerkt met zowel de medewerkers als met de leerlingen en hun ouders. Toch kijkt hij ook met enthousiasme uit naar zijn start bij het Wateringse Veld College. 

Het Wateringse Veld College is één van de nieuwe telgen in de familie van de Westlandse scholengroep. Hij maakt daardoor een overstap binnen de organisatie en werkt verder aan het structureren en versterken van voortgezet onderwijs. Anko licht toe: ‘In januari 2022 is onze scholengroep uitgebreid met het Wateringse Veld College en het Zuid-West College in Den Haag. Bij het Wateringse Veld College liggen kansen om ook daar een verbeterslag te realiseren en samen verder te bouwen aan een mooie, succesvolle school. Graag ga ik deze uitdaging aan.’

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Regiodirecteur Geert Millekamp bevestigt de transfer met het gevoel dat Goudswaard de juiste man is voor de huidige dynamiek op het Wateringse Veld College. ‘Binnen de regio willen we als directieteam samen een klus klaren, naar elkaar luisteren en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen. We zijn daarom blij dat Anko met enthousiasme deze kans oppakt en we door binnen de regio te schuiven de scholen kunnen versterken. Zowel op ISW Gasthuislaan als ISW Sweelincklaan blijven we werken aan stabiliteit en continuïteit en hebben we daarvoor een invulling gevonden.’

 

‹ Terug naar overzicht