Keuze nieuwe school in Westland kan nu ook online

 | Keuze nieuwe school in Westland kan nu ook online | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 15 december 2020

Het keuzemoment van groep 8-leerlingen voor hun middelbare school staat voor de deur. De huidige maatregelen maken het voor hen extra lastig om zich samen met hun ouders te oriënteren op de diverse scholen. ISW en Lentiz hebben de handen in een geslagen en bieden met deze unieke samenwerking aan leerlingen van groep 8 een online platform om zich verder te verdiepen in de mogelijkheden. Alle middelbare scholen in Westland komen in beeld.

Het platform geeft antwoord op de vragen welke mogelijkheden er zijn binnen Westland en wat je op de verschillende scholen kunt verwachten. De scholen van ISW en Lentiz willen op een coronabestendige manier de leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers een kijkje geven in de scholen. Het platform is te vinden via een speciale website met alle scholen in het voortgezet onderwijs (VO) in Westland www.voscholenwestland.nl.

Eigen schoolkeuze

In de regio Westland is écht iets te kiezen voor leerlingen uit groep 8. Voor iedere leerling is er een plek in het voortgezet onderwijs waar hij of zij zich thuis zal voelen. Het platform geeft onafhankelijk alle informatie aan bezoekers, zodat zij zich goed kunnen oriënteren op hun toekomstige middelbare school. 

Online binnen kijken

De animatie op het platform neemt de bezoekers mee langs de diverse scholen. Daarnaast zijn er video’s van alle negen middelbare scholen in Westland. In de video’s vertellen brugklasleerlingen wat er op hun middelbare school te vinden is. Zij nemen de bezoekers als het ware mee naar binnen. Elke middelbare school is uniek en heeft haar eigen specialisaties. In deze bijzondere tijd is de leerling aan zet om zich verder te verdiepen in hun eigen schoolkeuze. Op www.voscholenwestland.nl vinden leerlingen uit groep 8 de school die bij hen past. 

 

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Herstvakantie

18 oktober
De herfstvakantie begint op maandag 18 oktober
Lees meer …

Masterclass Chinees

08 december
groep 8
Lees meer …

Kerstvakantie

27 december
De kerstvakantie begint op maandag 27 december
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda