ISW onderneemt wint Lucas Onderwijsprijs

 | ISW onderneemt wint Lucas Onderwijsprijs | Het nieuws van ISW | Nieuws
Gepubliceerd op: 07 januari 2020

Op maandag 6 januari heeft ISW onderneemt, een initiatief van scholengroep ISW, de Lucas Onderwijsprijs 2019 gewonnen. De onderwijsprijs wordt uitgereikt aan innovatieve projecten en is een beloning voor het team. ISW is enkele jaren geleden gestart met het project ISW onderneemt vanuit de gevoelde maatschappelijke opdracht om - als grootste opleidingsinstelling in de regio – alle leerlingen in Westland te laten zien welke potentie en kansen de regio hen biedt. Met het thema ‘Samen maken we onderwijs!’ verbindt ISW op deze manier het onderwijs en bedrijfsleven.

Met praktijklessen, stages, gastcolleges, bedrijfsbezoeken en opdrachten bij Westlandse bedrijven raken leerlingen bekend met de context en potentie van de regio en kunnen zij betere keuzes maken voor hun toekomst. Daarnaast richt ISW onderneemt zich ook op de docenten van de scholengroep. Zo zijn er bijvoorbeeld Collegetours bij Westlandse bedrijven. Op deze manier doen zij kennis op over wat de regio Westland allemaal te bieden heeft. Die kennis nemen zij mee in hun onderwijs en omgekeerd brengen zij het onderwijs naar het bedrijfsleven.

ISW onderneemt is inmiddels volledig geïntegreerd in het onderwijsprogramma van de scholengroep. Samen met het bedrijfsleven worden onderwijsprojecten, opdrachten en events ontwikkeld. Leerlingen die zich daarnaast nog verder willen ontwikkelen, bieden we talenontwikkelingsprogramma’s aan.

Via de alumnivereniging AlumnISW blijven oud-leerlingen een rol spelen in de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. 

‹ Terug naar overzicht

Agenda 2019 / 2020

Zomervakantie

20 juli
De zomervakantie begint op maandag 20 juli.
Lees meer …

Herfstvakantie

19 oktober
De herfstvakantie begint op maandag 19 oktober
Lees meer …

Masterclass Programmeren

18 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum(-plus) en gymnasium(-plus).
Lees meer …

Masterclass Programmeren

18 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum (-plus) en gymnasium (-plus)
Lees meer …

Masterclass wiskunde - dag 1

25 november
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum (-plus) en gymnasium (-plus).
Lees meer …

Masterclass Chinees

09 december
Schrijf je in voor de masterclasses waar je kennis kan maken met atheneum(-plus) en gymnasium (-plus)
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda